Mă lovesc zilnic în Braşov de mentalitatea că actualul primar PDL este mai bun decât cel dinaintea lui, Ghişe de la PNL, deoarece primul a mai făcut câte ceva în timp ce ultimul nu a făcut nimic. În primul rând că enunţul este fals iar în al doilea rând mi se pare legitimă o întrebare, nu este mai bine să nu faci nimic decât să faci ceva prost sau/şi mult prea scump pentru posibilităţile tale. O să încerc să demonstrez ambele puncte şi să mai elimin din prejudecăţile celor care trec prin Braşov şi nu cunosc realitatea.
În primul rând legat de cât de prost ne era nouă pe vremea lui Gişe. Toţi cei care rostesc această marotă se blochează la asfalt, în cazul în care îi întrebi de ce a fost Ghişe un primar mai slab decât Scripcaru, dar uită să menţioneze atenţia internaţională de care se bucura Braşovul şi numai prin organizarea în fiecare an al festivalului Cerbul de Aur, după cum puteţi să vedeţi şi aici http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=cerbul_de_aur&s_id=65697. Tot pentru uituci am pregătit acest link http://www.ghid-brasov.ro/index.php?cid=11, pentru ai face să înţeleagă că pentru Gjişe Cerbul de Aur nu era un fenomen singular, el implicând Primăria într-o serie de proiecte culturale ce aveau răsunet internaţional. Pe de altă parte Ghişe s-a implicat în aducerea de investitori care să aducă investiţii în oraş pentru a mai absorbii din forţa de muncă disponibilizată de la marile platform industriale. Cine are memoria scurtă îi aduc aminte doar trei Siemens, Nivea şi Kraft, unii dintre ei plecând (sau fiind alungaţi) deja din Braşov din motive de neînţelegere cu administraţia locală. Ştiu o să zică unii că primaru nu are nici o vină că au plecat ăia, dar deşi îşi anunţaseră intenţia de a pleca încă din 2005, Scripcaru nu a făcut nimic până în 2008, când din cauza campaniei electorale s-a căcut că îi ascultă pe investitori. Este suficient despre asta, nu are rost să scriu mai mult deoarece cei care gândesc au suficiente motive pentru a-şi pune măcar nişte întrebări, iar restul nu mă interesează.
Al doilea subiect mi se pare mult mai important, anume dacă un lucru ne costă mult prea mult şi mai este făcut şi prost, oare chiar avem nevoie de el. De exemplu, de când este primar Scripcaru a băgat în asfalt, din banii braşovenilor în fiecare an cam 25-30 milioane euro, asta însemnând că în 6 ani a asfaltat străzi de peste 150 milioane euro la care trebuie să mai adăugăm încă vreo 40 milioane de euro, bani împrumutaţi de la BERD, în condiţiile în care nu a construit străzi noi ci doar le-a asfaltat pe cele vechi. Mai mult durata medie de viaţă a asfaltului pus în Braşov este mai mică de 2 ani. Cu alte cuvinte este şi prea scump şi prea prost, oare nu era mai bine dacă nu asfalta deloc. Dacă tot se face comparaţia cu gospodaru (de parcă un primar în secolulXXI mai poate fi gândit în acest fel) atuncvi situaţia este în felul următor, o familie care îşi cumpără o mobilă nouă, prost construită, cu srtare care nu se închid şi cu uşi care cad, dar a dat o mulţime de bani, unii împrumutaţi, iar pentru asta renunţă la a cumpăra alimente. Vi se pare deştept un astfel de gospodar. Mai mult, cei care au asfaltat au făcut-o şi priost, acoperid gurilele de canalizare, ceea ce face ca la fiecare ploaie mai mare să se inunde numeroase străzi din Braşov.
După cum ştiţi primarul Scripcaru este un om cu o cultură submediocră, dar acest lucru nu ar fi trebuit să-l împiedice să implice primăria măcar în proiectele culturale ale predecesorului său. Nu numai că nu a mai organizat Cerbul de Aur (de două ori în 6 ani este cam puţin pentru un festival ce se vrea internaţional), dar nu a mai implicat primăria în ncic un festival cultural de amploare de când este primar (probabli pentru că nu ies bani de parandărăt). Pentru mulţi votanţi ai lui acest lucru nu contează deoarece nivelul lor cultural este asemănător cu al primarului, dar am întâlnit şi oameni culţi care l-au votat pe individ, deşi recunoşteau faptul că este mult prea prost pentru poziţia pe care o ocupă, iar pentru mine acest lucru este de neînţeles.
Pe de altă parte modul în care se comportă Scripcaru cu investitorii este binecunoscut, mai ales celor care au încercat să facă vreo afacere în Braşov. Am mulţi prieteni care mi-au relatat o sumedenie de fapte de ordin penal, dar pe care nu are rost să le comentez, deoarece există, din cunoştinţele mele mai multe dosare penale care îl au ca subiect pe actualul primar, tot ceea ce mai aşteaptă anchetatorii este undă verde de la stăpânire, care deocamdată îi este favorabilă. În ce-i priveşte pe investitorii străini, aceştia au altă cultură a dialogului, pe care Scripcaru nu o poate înţelege (şi pe care Ghişă o cunoştea), prin urmare aceştia au ales să ocolească Braşovul.
Rezumând cele spuse de mai sus, un primar care a avut pe mână aproape 1 mld. euro în 6 ani, bani de la braşoveni dar şi de la bugetul de stat şi care i-a băgat pe toţi în asfalt şi flori, iar aceştia nu au avut ca rezultat bunăstarea braşovenilor ci se regăsesc cu toţii în conturile prietenilor lui Scripcaru (sau ale lui personal), in gipane, elicoptere, viloaie etc.
Pentru cei care mai vor să se lase prostiti de Scripcaru şi de „calităţile” lui de gospodar, să fie iubiţi, nu pot şi nu vreau să lupt cu nesfârşita stupizenie a lumii. Pentru cei care mai au o şansă, m-am hotărât să scriu aceste rânduri.
am avut acelasi discurs prietenilor si cunoscutilor in anii trecuti: prefer sa ramana cum era decat ceva de mantuiala pe banii mei.
asta este ce am apreciat la Ghise. nu se grabea sa consume banii ca sa arate ca face. asta e ceea ce stupizii nostri concitadini nu au inteles si nu vor intelege vreodata.
tot ce s-a facut din 2004 incoace este de mantuiala.
nimic nu e trainic, nimic nu este cultura sau valoare.
asfaltul e cel mai jegos suport, in vest se foloseste exclusiv pe sosele. piatra cubica veche si buna a fost scoasa din centru de pe strazi (aleea sub tampoa, castelului) si inlocuita cu un asfalt jegos, spart deja. trotuarele din centru si republicii le-au placat cu o piatra ieftina incastrata in ciment jegos, care se sfarama dupa fiecare ploaie sau inghet.
ca sa vezi cum gandesc stupizii astia, pe dobrogeanu gherea (aka ) era o burta de la un sant, la coborare spre racadau, la jumatea dealului, pe care in loc sa reaseze piatra cubica corect, au pus zilele astea peste ea plomba de asfalt. nu e minunat?! nu iti vine sa borasti?
bani aruncati la gunoi de niste gunoaie culturale.
Ghise a luminat centrul vechi cu niste lampi frumoase, galbene, cu suport de fier forjat negru, misto.
idiotii astia au venit cu stalpii aia de tabla ieftina verzi pe marginea drumului, si asta in conditiile in care ne lafaiam in banii europeni de dupa 2007.
cred ca astia au furat de 10 ori mai mult decat a bagat Ghise in oras.
era bine daca facea un pationar olimpic intr-un loc mai ok decat intr-un parc (din foarte putinele din oras de calibru) si mai ieftin in perioada de criza.
adica se putea face mai destept chiar langa sala sporturilor si bazinul, si ala, olimpic, pe maidanul ala de langa.
ar fi facut sharing si la parcarea din fata si ar fi fost un complex mai unitar si mai logic intr-un loc cu acces ok pentru public si mai usor accesibil (ca sa nu zic mai la vedere).
dar critica asta pare ca nu e ok.
am ajuns sa ma cert chiar cu prietenii ca am ceva tot timpul cu tot ce face asta in oras, ca sint si lucruri bune.
nu domnilor. nu sint lucruri bune. sint lucruri de mantuiala.
stiu ca vi le doriti, si eu la fel.
dar nu asa, caci nu vreau sa-mi bat joc de bani si de oras.
Asta incerc sa zic. Este absurd sa arunci 1 mld de euro in 6 ani pe fereastra. Mai bine pui banii aia la banca si le mai dai brasovenilor niste dividente.
[…] Blog Alin Beta […]
de-asta ma gandesc tot mai des sa ma car de aici. m-am saturat de atat prostie, ignoranta si nesimtire in jur. pana si bulgaria mi se pare o varianta mai buna.
Bulgaria devine o opţiune din ce în ce mai bună, în ultima vreme.
asa e, am fost pe acolo in trecere de cateva ori (in drum spre greci) si m-au cam uimit.
pare-se ca noi sintem mult mai de cacat decat ei, la orice.
Parerea mea, este aceea ca, Ghise a fost un talamb, daca era atat de sfant acest mare Ghise, ma intreb, cum de, dintr-un parlit de salariat, a ajuns sa aiba 2-3 vile si case de vacanta?
Intreb asta, din pura curiozitate, ca doar de… mi-a fost vecin.
Inca cand eram pustan, Dl. Ghise avea in fata scarii trandafiri, doua banci la intrarea in scara, aveau interfon (printre primele aparute in Brasov) si in apartament un mini-bar facut din caramida de sticla (tin minte aceste lucruri din zilele in care mergeam cu colindu’).Ma intreb ca prostu'(zic asta ca oarecum ne-ai facut prosti, pe noi cei care nu-l suportam pe Mr. Ghise), oare de unde a avut el bani de atatea case? Si cum de acea scara a inflorit asa subit?
Acum am sa vorbesc in necunostinta de cauza, dar stiu ca de fiecare data cand am intrat in audienta la Dl. Scripcaru, cu probleme diverse, am fost ajutati. Pe cand Dl. Ghise, nu stiu cat de capabil era sa stea de vorba cu omul de rand.
te referi la vilele lui violonistului?! le-a donat lui ghise?
Fratilor, mare eveniment cultural „Cerboul de Aur”, la care am fost de cateca ori, niste panarici din care 1-2 mai rasariti, canta pe niste multi bani cheltuiti de primarie si Tvr. Asta e marea realizare a lui Ghise?
Investitorii – fii sigur ca nu i-a adus Ghise, ei vin si pleaca daca le ies calculele ok, drept dovada Kraft, au costuri mai mici in Bulgaria, s-au dus in Bulgaria, simplu, cu toata cultura lui Ghise.
Personal nu dau doi bani pe un primat cult, ca nu traiesc din cultura lui (de turnator intre altele, sa nu uitam, totusi) , masina o parchez in parcarea facuta de Scripcaru (n-am nicio treaba cine e primar, insa in oras tb sa se rrzolve ABCul lui Ghise, pe care el doar la enuntat, nu l-a si rezolvat), merg pe drumuri asfaltate ok (nu cum pusese Ghise limita de viteza pe Blvd Muncii 30 Km/h = bataie de joc, erau niste cratere imense, in care iti rupeai masina, treaba primarului e sa rezolve problemele cetatenilor, nu sa dea din gura la Tv), orasul sa arate bine, sa nu stai la 5 semafoare la o intersectie si prin sensurile giratorii treci ca prin apa in oras, astea sunt lucruri concrete facute de Scripcaru si doar promise de Ghise . Asta e dif intre ei, ca primari. Ah, Ghise e peste Scripcaru dpdv cultutal, probabil, insa nu ma apasa, atat timp cat orasul e administrat ok de primar. Ai fost in Sibiu sa vezi aglomeratia din oras pe strazi? Ai vazut ce drumuri dezastru au? Mai zi cu realizarile lui Ghise, lucruri concrete pt tine cetateanul de rand, cu rezolvari de probleme concrete, nu vazduheli ca nu sunt manifestari culturale internationale…noi eram in lumea a treia cu Ghise si faceam manif culturale.
Orice-ar fi bine ca am scapat de el, sa stea in parlament, ca e locul cel mai potrivit: da din gura si nu gb sa concretizeze nimic.
Salutari.
braso’vene, esti foarte simpatic. matale erai in lumea a 3 a si faceai totusi manifestari culturale…
stai matalutza in masinutza ta aia frumusica, si invarte-te toata ziulica prin parcarile alea frumusele din jurul bloacelor, si fa niste ture prin giratorii pana iti ies ochii din cap, ca doar te plictiseai cu manifestarile culturale.
eventual seara mai baga niste terase cu prietenii ca sa-ti mai adaugi niste injuraturi noi in vocabular, de plictiseala.
fiecare oras isi are cetatenii ce-i merita, si invers bineinteles.
adica brasovul isi merita niste brasoveni ca asta.
si invers 🙂
p.s. as pleca maine in sibiu ca sa scap de d’astia dac-as avea certitudinea ca voi scapa de ei.
@VitaTrece :
Hai sa discutam prin argumente… eu zic ca ar fi mai frumos asa…
Eu mi-am spus parerea, si mi-ai raspus simplist.
P.S : Cine este acel violonist?
P.S.S : Dl. Alin stiu ca are o oarecare varsta si este un om cu carte, felul in care va exprimati (tu si brasoveanul), lasa de dorit.
Ai pus un „lui” in plus, iar orice nume se scrie cu litera mare, cum ar fi Ghise. Iar despre brasovean, nu are rost sa fac slalom printre greselile ortografice ale acestuia.
stii ce-i aia scripca?
tipic romanesc: dezbateri fara argumente, doar pareri transante ca ala e mai bun, doar ca zici tu. asta-i tara, astia-s taranii. o parere e zero daca nu are si niste chestiuni concret exprimate, cum avem suficiente exemple. sa fim seriosi cu cultura facuta de un primar, cine vrea manifestari culturale le poate avea linistit si fara primar. puteti sa-mi spuneti ultima carte citita? ultimul teatru la care ati fost? ultimyl vernisaj de fotografie? da, sunt in Brasov suficiente evenimente culturale, sper sa nu mai fie Cerboul de Aur, un eceniment total depasit.
@nek – da-mi un exemplu de greseli gramaticale, te rog, ca te vad destept.
oricum nu mai trec pe aici, un blog cu postari in care logica e absenta. asta reflecta Romania 100%, suntem destepti de rupem locul, insa nu avem nimic cu care sa ne batem in Europa: tu
rcii si bulgarii ne dau clasa la turism, inclusiv ungurii, drumuri n-avem (banuiesc ca voi cei care comentati ca nu e bine ca s-au facut parcari si s-a asfaltat n-aveti masini si n-ar trebui sa va exprimati), nimic nu facem cum trebuie in toata tara, insa suntem experti in toate. boala romaneasca.
stimate, cu exemple ca ale dumitale alea cu parcarile, pardon gradinile betonate, dintre bloace si cu jugurile alea sinistre, unice in europa, nu ajungi prea departe. nici cu marile giratorii si cu cele 6 benzi minunate.
nu este cazul sa-ti dau cifre si fapte din viata mea, dar pot sa-ti dau niste exemple totusi, avem o filarmonica de nivel bataie de joc prin ultimii ani, nu avem nici o sala de concerte, un singur teatru, nici o cinemateca (cu zeci de mii de studenti in oras), un muzeu de arta aproape penibil (nici un vernisaj de valoare), muzee de istorie si alea vai de ele, o tampa in stare de degradare totala, niste piste de biciclete la misto , si exemplele pot continua daca as mai avea chef. dar pur si simplu sint satul, pe principiul poti vedea si singur daca vrei.
dar, da, aici conteaza sa fii in galeria unuia sau a altuia, ca la fotbal, orbeste. votati in continuare asemenea specimene si veti ajunge foarte departe.
@viatatrece :
Hai sa o lasam balta cu sensurile giratorii si parcarile din spatele blocurilor… fiindca luand in considerare ca ne dorim sa fim un oras mare , turistic, in care afaceriile sa prospere, aceste parcari si sensuri giratorii sunt mai mult decat necesare si bine venite.
Iar cand vine vorba de evenimente culturale, pentru nivelul de cult din acest oras si mai ales pentru interesul afisat de cetatenii acestui oras fata de aceste evenimente, pot sa zic ca sunt indeajuns de multe, incat sa fie o oarecare concurenta.
Ai sa spui ca aberez, nu, nu este chiar asa. Te invit sa treci pe la caseria Teatrului Dramatic sa-mi spui si mie la o piesa de teatru, oricare ar fi ea, in sala mare, cate bilete raman ne cumparate.
Cinemateca, voi stit ce este aia o cinemateca? Fie, trecem peste, nu stiu numarul exact al ecranelor dar, sunt 3/4 sali de cinema in City Plex, 1/2 in Bulevard (Modern). Iar daca ai vreo preferinta , la Casa Baiulescu, poti chiar tu sa propui filme si sa le prezinti, intrarea fiind libera.
Ehh, eu zic ca sunt indeajuns de multe.
Ziceai de un singur teatru, eu din cate stiu, sunt 3… teatrul de papusi, teatrul Sica Alexandrescu, si inca 2 sali de teatru la Complexul Cultural Reduta.
Crezi ca mai este nevoie de ceva in plus?
Muzeul de arta arata in halul ala de cand acel cult primar Ghise, era prim-gospodar la orasului.
Muzee de istorie, adevarul e ca eu astept sa cada aceste muzee…
Aleea de sub Tampa si chiar Tampa in sine, au fost luate la puricat de Consiliul Judetean Brasov, mai bine spus de un bun prieten de-al lui Ghise, desigur, vorbesc de Aristotel Cancescu. Nu vad de ce l-ai incrimina aici pe Scripcaru.
Pentru pistele de biciclete, mai multe proiecte sunt in derulare:
Centrul de Volutariat are in vedere acest aspect de ceva timp si vor aparea si dovezi ale muncii depuse.
Robert Lazar, a pornit un proiect pentru deschiderea unui ONG, care se dedica special biciclistilor si problemelor acestora.
Si din cate am inteles, cei din FDC, doresc sa mai porneasca un proiect legat de acest subiect.
Primaria este obigata de UE sa faca aceste piste de biciclete pe tot traseul mariilor bulevarde.
Daca doresti sa faci ceva pentru comunitatea brasoveana, ai proiecte sau pur si simplu ceva de zis, te asteptam si la Centrul de Voluntariat si dupa cum spune constitutia Romaniei, poti participa la toate sedintele Consiliului Judetean Brasov sau sedintele Primariei Brasov. Nimic nu te impiedica sa fi un brav cetatean.
Cerbul de Aur, ar trebui sa fie sustinut de catre Primarie, dar daca toti doar dati din gura si nu actionati, automat apare suspiciunea de dezinteres a cetateanului fata de acest proiect.
Nu am zis niciodata ca Scripcaru este un primar sfant, ca nu fura, ca nu minte, si ca promite ce nu poate face, fiind incapabil de a duce la bun sfarsit acele proiecte, dar ma multumesc cu el, decat sa-l vad pe „scarba” ala de Ghise.
Un oras nu este turistic prin sensurile giratorii si prin asfaltarile gradinilor dintre bloace (alea una’ntr’alta nu sint blocuri ci bloace), un oras este turistic atunci cand un centru vechi este vizitabil si nu parcare sau buda publica nocturna (btw acolo nu sint parcari pt turisti, stii nu?).
La teatrul dramatic casieriile nu sint pline de lume mereu, sint multe piese la care sala e goala. De obicei lumea se inghesuie la trupe din Bucuresti care mai vin pe la noi, iar de obicei, trupele alea nu joaca la noi ca-n Bucuresti.
Matale stii ce-i aia Cinemateca? se vede ca nu prea stii daca ma trimiti la multiplex sau la Baiulescu, gratis, sa numar ecranele…
Nu stiu ce ai vrut sa zici cu complexul Reduta. Este acesta un mare teatru? Se poate canta cu filarmonica in el?
ah, sint cursuri de dans… ok… multumesc…
Muzeul de asrta arata bine, problema este continutul…
Aleea de sub Tampa nu inseamna doar zidurile refacute de Cancescu (btw sint bine facute), ma refeream la aleile chiar de sub tampa pe care se umbla nestingherit cu masinile si pe unde nu ai de unde sa bei un suc macar in wknd. Care proiecte cu piste de bitze sint in derulare? Exemplifica. da-ne si noua un link ceva. Sa ne luminam.
Dungile alea de pe Saturn facute pe X zeci de mii de euro anii trecuti? Daca asa e obligata primaria sa pape banii, atunci mai bine lipsa.
Robert Lazar este un personaj privat, cu un hobby, nu vad legatura cu proiectele locale si cu discutia asta.
Participa matale la sedintele alea, s-a inventat internetul, transparenta prin IT. Stiai?! Iata o mo(n)stra…
As prefera un forum, stii ce-i aia? si niste concluzii de sedinte puse pe net, cu niste rezultate ale votului pe zile in consiliu, cu argumente, cu tot ce vrei matale.
Ce zici, ar fi ok? Ia voluntariati-va voi si propuneti asa ceva, poate capatati raspuns in 24h…
Pozitiv, bineinteles…
Esti unul dintre milioanele de persoane care vor si nu fac.
Vrei totul la pat, tu doar sa stai cu burta-n tavan si te plangi de ce nu sti.
Pai sunt eu obligat sa te informez pe tine? Daca ti-se pare interesant ceva din ce am zis, crezi si vrei sa faci acel lucru, te interesezi, nu doar sa dai din gura(taste) si sa ceri tava la pat.
Robert Lazar nu mai este un personaj privat, este unul public care se implica in actiuniile comunitatii… Tu poti sa zici raspicat ca esti un personaj privat.
Daca ceva nu iti convine, te informezi. SINGUR.
Cum ar fi sa stam toti in fata PC-ul si sa ne jucam… cine stie ce cacaturi… ?
Am sa particip, daca ceva nu-mi convine am sa-mi spun opinia, sa inventat internetul, proiectele brasovene, nu se discuta pe net, fiindca oricine se poate da drept alt cineva, trebuie sa te arati la fata, sa arati ca esti competent, nu ca doar iti spui of-urile pe net.
Sti, majoritatea internautilor care stau doar cu capul in monitor, se regasesc intr-o asa zisa zicala…. sti tu „get a life”… pe bune, ar fi timpul sa lasi cutia aia in pace. Da, este de mare ajutor, dar mai iesi din casa, observa realitatea, trezeste-te…
Noi facem voluntariat pentru ca ne respectam pe noi, vrem sa ne ingrijim, iar ca eu sa fiu ingrijit, si mediul in care traiesc trebuie sa fie ingrijit. Nu fac voluntariat pentru persoane ca tine, nu fac voluntariat pentru cocalari si pitipoance… pentru mine, si sunt mandru de acest lucru, pentru simplul fapt ca EU FAC… TU NU.
Asta ne difera pe noi, tu stai si astepti, ca in povestea cu lenesul…. iar eu macar ma straduiesc sa realizez ceva pentru comunitatea in care traiesc. Cu cat este mai prospera aceasta comunitate, cu atat prosper si eu.
P.S : @Alin, imi cer scuze pentru eventualele cuvinte vulgare, si pentru aceasta discutie dusa in contradictoriu.
P.S.S : @ViataTrece
CINEMATÉCĂ, cinemateci, s. f. 1. Arhivă în care se păstrează filmele cinematografice. 2. Cinematograf (1) în care sunt proiectate filme reprezentative din istoria cinematografiei. – Din fr. cinémathèque.
CINEMATÉCĂ ~ci f. 1) Colecție de filme; filmotecă. 2) Încăpere special amenajată pentru păstrarea și vizionarea filmelor vechi; filmotecă. /<fr. cinématheque
CINEMATÉCĂ s. f. 1. arhivă unde se păstrează filmele; filmotecă. 2. sală de cinematograf unde pot fi vizionate filme reprezentative din istoria cinematografiei. (< fr. cinémathèque)
CINEMATÉCĂ s.f. 1. Arhivă de filme; filmotecă. 2. Sală de cinematograf unde pot fi vizionate filme de arhivă. [< cinémathèque].
CINEMATÉCĂ s. v. filmotecă.
cinematécă (arhivă de filme) s. f., g.-d. art. cinematécii; pl. cinematéci
@brasovean :
Iti arat doar 3 din ele….
„niste panarici din care 1-2 mai rasariti, canta pe niste multi bani cheltuiti de primarie si Tvr”
Ce inseamna panarici?
Fie… Niste panarici,(virgula) din care 1-2 mai rasariti, canta pe niste(cam aiurea acest niste) bani multi (aici nu poti schimba cuvintele ca si cand ai zice „seara buna”),(virgula) cheltuiti de Primarie si Tvr (desi normal acolo ar trebui sa existe un cuv. de legatura cum ar fi „de” )
R : Niste panarici, din care 1-2 mai rasariti, canta pe bani multi, chelutiti de Primarie si Tvr.
„Investitorii – fii sigur ca nu i-a adus Ghise”
fii? Posibil sa-i fi adus altcineva fii… daca el nu a vrut.
„ei vin si pleaca daca le ies calculele”
Asa e…. Ei vin si pleaca,(virgula) daca nu le ies calculele (doar nu vrei sa plece daca prospera, fi atent cum faci legaturile intre cuvinte)
Sper ca te-am lamurit, iar toate acestea din primele 4 randuri ale postului tau.
draga neK si anonimii pot propune lucruri bune cateodata, tie iti trebuie mereu un nume ca sa asculti pe cineva? competent?!
cum definesti competenta? cum o masori? iliescu ti se pare competent? dar violonistu? (asta daca ai aflat ce-i scripca 😉
dar apropo de pitipoance…
e interesant ce se gaseste pe site-ul tau…
[SUPER!!!] Cel mai tare club din Roma.
In toata Roma nu stiu daca exista o discoteca mai frumoasa ca aceasta , asadar m-am gandit sa va ofer si voua un pont, deci, daca veti avea ocazia de a anjunge in Roma, va propun sa mergeti sa o vizitati/sa va distrati, este chiar misto. Va las si un link, poate va este de ajutor, link aici puteti vedea poze din club si puteti descarca mixurile acestora.
2. ti-ai raspuns singur/a cu privire la cinemateca (ma bucur sa afli si despre lucruri bune). dar ai impresia ca te refereai la ea cand explicai cam cate sali de filme avem in oras? eu sigur nu cred…
3. cat despre internauti, sa stii ca internetul asta iti pune la dispozitie texte informative pe care nu le gasesti nicaieri la un loc, iti aduce idei si oameni mai aproape decat crezi (drept urmare iata-ma 😉 nu-ti dau pace)
4. nu ma joc cacaturi sau mai bine zis deloc, nu sint nici internaut (oare stii ce-i aia?), lucrez doar in IT. din intamplare.
5. sigur, intre noi sint mult mai multe diferente decat crezi
Daca esti atat de mare internaut vedeai ca acel articolele scrise pe soeasy.ro nu toate-mi apartin si ca articolele sunt platite de academiademarketing.ro .
Omule, Cinema modern are acea sala de depozitare a filmelor…
Lucrezi in domeniu IT, dar nu te consideri internaut, desi te plangi ca sedintele ar trebui sa fie facute publice pe net. Fi tu primul care face acest pas, bunule cetatean.
Eu ma consider internaut, pentru ca folosesc destul de mult laptop-ul pentru a-mi procura informatiile necesare, pentru a ma documenta in domeniile in care se poate face acest lucru.
Robert Lazar nu este un personaj public, nu are nici obligatii si nici responsabilitati fata de mine. Nu il platesc, nici nu-i cer favoruri.
Este un privat care doreste sa se implice in niste proiecte comunitare.
La fel ca si el m-am implicat si eu in trecut in masa critica, sint la fel de biciclist ca si el si la fel de mult incerc sa ani de zile sa fac reclama bicicletei.
Bravo lui, il felicit ca are rabdare si vointa.
Violonistu este personaj public insa, de la el am alte asteptari… ca de pilda sa nu-si traga pista personala pentru sedinte foto prin fata primariei, pe banii mei.
Persoana privata sunt eu, tu…
Robert peste ceva timp va fi persoana juridica …
Pentru a fi un personaj public, nu trebuie sa iti faca favoruri, sa fie platit de tine… James Blunt ce este?
Deoarece a m avut un pic de treaba nu am avut timp sa raspund la comentarii si vad ca a fost multa vanzoleala pe blog. Ca sa raspund simplu la toate acuzele de neargumentare a parerii proaste pe care o am fata de Scripcaru, va dau celor care il contestati pe Ghise dar il aplaudati pe Scripcaru un singurt argument, la care va recomand sa va ganditi.
Un administrator al unui oras este cu atat mai bun cu cat mai multi cetateni doresc sa locuiasca in acel oras.
Vi se pare corecta premisa? Eu o consider de baza pentru orice discutie legata de competenta unui primar.
In perioada lui Scripcaru, in fiecare an din 2005 pana acum, conform ISJ, au plecat din Brasov intre 3000 si 5000 de cetateni, carora nu le-au fost suficiente „realizarile” lui Scripcaru. Astfel, desi marile platfeorme industriale se inchisesera inainte ca el sa ajunga primar, iar cei disponibilizati de acolo plecasera inaite, oamenii au continuat sa paraseasca orasul. Si mai distractiva este impartirea pe categorii de varsta a celor care parasesc orasul. Aproape 80% dintre ei sunt cu varste intre25 si 40 de ani, adica tineri si foarte tineri. Motivele pentru care pleaca sunt,cred, evidente pentru oricine.
In acelasi timp in Sibiul ala urat si nenorocit de Iohanis, in fiecare an au venit cam 1000 1300 de cetateni noi.
Prin urmare daca Scripcaru este un primar bun de ce pleaca tinerii din orasul pe care el il administreaza atat de bine.
Daca Sibiul este un oras atat de nedezvoltat si distrus de ce tot mai multi oameni vor sa locuiasca in el, poate pentru ca salariul mediu net in Sibiu este cu 50 euro mai mare decat in Brasov?
James Blunt este platit de tine, de unii, de altii, sa cante, altfel n-ar fi the great JB persoana publica ci doar un simplu, poate cantaret, James Hillier Blount … 🙂
Si ma refeream la asteptarile mele de la o persoana publica, una d’aia platita de mine sa faca ceva.
De la JB nu am asteptari, poate unii au…
Apropo’, mai unge sufletele, pardon urechile? caci nu stii cat ma bucur ca s-a terminat isteria You’re beautiful…
cat despre articolele de pe soeasy, cam toate par semnate de neK. acuma eu de unde sa stiu care nek1, nek2, nekN post-eaza p’acilea. oricum, imi place site-ul. foarte instructiv si informativ. aproape ca nu pot trai fara el. ciudat ca cineva da bani pe asa ceva. fara suparare.
si vezi ca „Fi(i) tu primul vs. nu mai fi cocalar” se preda prin a V-a cred (sper 😉
cinema modern e(ra) o ultima reduta. nici nu stiu daca mai e in viata, ultima oara am vazut „Va, vis et deviens” acolo. acum vreo 2 ani. eram 3-4 in sala. ia intreaba, stiu studentii din brasov de el? se poate sta iarna in sala? au mai schimbat cearceaful ala patat galbui pe post de ecran?