Continui articolul despre bugetari de acum cateva zile, deoarece nu am reuşit să vorbesc dacât despre funcţionarii publici, profesori şi medici. Aşa cum am subliniat şi în celălalt articol gibonii spălaţi pe creier de propaganda portocalie consideră că bugetar egal funcţionar public, dar aşa cum se vede zilele astea la toate televizoarele, bugetari mai sunt şi oamenii aceştia care îşi riscă viaţa acum la inundaţii. Să-i luam pe rând.
Tot bugetari sunt pompierii, care îşi riscă viaţa şi în incendii şi în inundaţii, chinuindu-se să-i salveze pe sinistraţi. Aceştia au salariile ceva mai mari decât profesorii sau personalul medical, dar oricine îşi riscă viaţa zi de zi merită să fie plătit bine, mai ales că atunci când aceşti oameni îşi riscă viaţa o fac pentru a salva alte vieţi.
O altă categorie de bugetari o reprezintă jandarmii, poliţiştii şi, în general toţi cei care asigură liniştea publică. Nici aceştia nu sunt feriţi de pericole, ce-i drept nu-şi riscă viaţa în fiecare zi precum pompierii dar şi munca lor este periculoasă. Nu cred că există cineva care ar putea să conceapă o societate fără jandarmi sau poliţişti, din păcate gradul de civilizaţie nu este atât de ridicat încât vreo societate cunoscută să fie total lipsită de infracţiuni.
Tot bugetari sunt şi procurorii, care l-a noi în ţară au un statut mai special, ei nefiind doar reprezentanţi statului în cadrul proceselor ci ei trebuie să aducă dovezi şi în apărare şi în acuzare ceea ce este un pic absurd şi permite foarte multe abuzuri din partea acestora. Putem observa cu toţii abuzurile făcute de procurori, mai ales decât sinistra doamnă Macovei a transformat această instituţie în SS-ul lui Băsescu. Ce-i drept aceştia au salarii foarte mari, dar rolul lor trebuie regândit, abuzurile limitate prin lege, iar procurorii îşi vor căpăta astfel rolul în societate pe care îl merită şi pentru o astfel de muncă ar merita să fie plătiţi bine, mult mai bine decât ceilalţi bugetari. La fel şi judecătorii, care nu reprezintă statul român în procese, cum prost înţeleg unii, ci ei trebuie să fie imparţiali, singura lor grijă fiind respectarea legii. Şi judecătorii merită un statut special în societate, chiar mai mult decât procurorii, deoarece ei reprezintă puterea judecătorească, adică una din cele trei puteri în orice stat democratic.
La noi în ţară tot bugetari sunt şi artiştii, deoarece aşa i-am moştenit de la comunişti. Ce-i drept unii dintre ei mai lucrează şi la privat, dar marii actori care ne încântă cu reprezentaţiile lor zi de zi trăiesc din salariile plătite, pe drepturi de autor, de către statul român. Şi lor le bagă statul român mâna în buzunar.
În concluzie, statul trebuie să se reorganizeze, pentru că cheltuie prea mult. Din 137 mld lei, vreo 45 mld lei cheltuie cu salariile bugetarilor, conform spuselor ministrului Vlădescu. Este într-adevăr mult şi trebuie tăiat, dar trebuie tăiat cu cap. Pentru că nu are nici un rost să plătesc sute de nepoţi şi nepoate în primării şi consilii locale ca funcţionari publici, cu salarii mult peste medie. Aceşti oameni trebuie să plece, iar primăriile şi consiliile judeţene trebuie să angajeze oameni prin concurs naţional, aşa cum se întâmplă în cazul profesorilor, medicilor sau judecătorilor. Mai plătim în plus vreo 30 000 de directori ai PDL, în imensa lor majoritate de o incompetenţă tulburătoare, care consumă cât toţo profesorii la un loc. Ei au cele mai nesimţite salarii dintre toţi bugetarii, iar incompetenţa lor mai costă statul român miliarde de euro anual.
Odată cu informatizarea foarte multor servicii publice şi crearea bazelor de date naţionale, mai pot fi disponibilizaţi încă vreo 200 000 de funcţionari publici. Astfel cheltuielile cu personalul bugetar pot fi aduse în limite raţionale, iar profesorii, personalul medical, pompierii, jandarmii, poliţiştii, judecătorii şi chiar funcţionarii publici capabili şi indispensabili sitemului să fie plătiţi mai bine decât sunt plătiţi acum. De ce nu se face o astfel de analiză şi reorganizare a sistemului bugetar. Pentru că nu se doreşte. Guvernul Boc a fost silit din teritoriu să-i angajeze pe cei 30 000 de idioţi care căpuşează sistemul, iar orice reorganizare trebuie să înceapă cu aceştia. Şi atunci mai cârpesc câte ceva, taie tuturor 25% din salarii, mai dau afară vreo 60 000 de funcţionari de pe la gişee, dar astfel îşi salvează beizadelele puse în funcţii mari pe salarii grase, nu de alta dar poporul plăteşte.
Domn diriginte aveti un blog f. frumos si interesant insa
vreau sa va intreb un anumit lucru :In clasa a X a vom avea ore de dimineata?
Inca nu stiu, o sa incerc sa vorbesc cu Dana saptamana viitoare sa vad ce s-a hotarat
Am gasit solutia iesirii din criza ! Este foarte simplu acum !
Bugetarii disponibilizati vor scoate tara din criza, acum sa vezi adevarata privatizate, cadre pregatite, experienta, respectul fata de bugetari……da cum este momentul ca bugetarii disponibilizati sa dea o lectie privatilor, sa arate ei cum se face privatizare, cum se varsa la buget taxe si impozite, cum se respecta legislatia si toate normele in domeniu.
Acum va inflorii tara cu acesti fosti bugetari care se vor privatiza si care vor demonstra ca sunt foarte capabili in conducerea afacerii si respectarea legii , vor fi constiinciosi in plata la timp a impozitului forfetar, taxe si impozite. In sfarsit vom iesii urgent din criza si ne vom uita noi cu invidie la fostii bugetari ,…. in curand adevarati patroni. Asta da exemplu. Bravo bugetarilor. Va multumim bugetarilor ca ne aratati adevarata privatizare…..
ps. Aceasta este singura sansa sa fie pusa in practica privatizarea, cu cei care au gandit aceste legi, da ei sunt cei mai indicati sa ne dea o lectie de competenta si cunoastere , o lectie noua privatilor, unii fara studii, unii doar cu meseria. In curand vom lua exemplu de la fostii bugetari care se vor privatiza in masa deoarece exista toate conditiile de a prospera si a scoate tara din criza prin plata la timp a impozitelor. Bravo bugetari disponibilizati….viitori privati, dati un exemplu de cum se face treaba in tara avand toate cunostiintele in domeniu si legislatie pe masura in favoarea privatului. Ce simplu este…..am gasit solutia ! Succes !