Acesta este manifestul meu politic şi invit pe oricine crede că am dreptate să adere la el. Sunt de acord şi cu mesaje negative legate de acest articol, dar tot ce doresc este ca mesajele voastre să rămână în cadrul unui limbaj decent (măcar cu indulgenţă decent).
În primul rând vreau să înţelegeţi cum am votat până acum, deoarece consider că fac parte dintre acei oameni care după ce au fost prostiţi odată încearcă să nu se mai lase prostit încă odată.
Astfel, în 1990 am prins primul vot democratic exact la vârsta la care împlineam 18 ani, iar lunga perioadă de îndobitocire m-a făcut să votez cu FSN-ul lui Iliescu, Roman, Bârlădeanu, Brucan, Băsescu etc. Deoarece Iliescu era reprezentativ pentru acea perioadă, nu am mai dorit să-l votez vreodată, prin urmare în 1992 am votat cu Raţiu. În 1996 mi-am păstrat votul pentru ţărănişti şi CDR, prin urmare cu Constantinescu.
Recunosc că am fost foarte dezamăgit de acea perioadă, dar aş fi vrut să votez în continuare cu el, doar că s-a retras inexplicabil pentru toţi cei care am fi vrut să-i mai dăm o şansă. Prin urmare am fost pus în faţa unei mari dileme şi atrebuit să votez cu Iliescu pentru a nu vota cu Vadim Tudor. a urmat perioada lui Năstase, deoarece în al doilea mandat Iliescu nu a mai contat, în care deşi a fost creştere economică cel mai mult ne dureau corupţia şi accentele totalitare ale PSD-ului. Prin urmare am dorit ca acest sistem să fie zdruncinat şi, deşi, îi cunoşteam „bubele” lui Băsescu, am votat cu el , iar în primul an am fost aproape fericit de ceea ce se întâmpla. A fost suficient să-şi dea arama pe faţă cu alegerile anticipate de la sfârşitul 2005, să regret momentul în care am putut să pun un asemenea individ mic, incult, meschin şi arogant într-o asemenea funcţie. Este evident că în 2009 am votat cu Antonescu în primul tur iar în al doilea cu Geoană şi aş fi votat şi un ficus, numai să nu mai fie un asemenea individ în această funcţie.
Şi acum pe scurt, ce mi-aş dori.
Aş dori ca acest guvern să pice, Băsescu să nominalizeze 3 prim minştri care să nu ia votul parlamentului şi să se declanşeze alegeri anticipate. În urma acestor alegeri anticipate, opoziţia formată din PSD şi PNL să declanşeze procedura de suspendare a lui Băsescu, deoarece el este cheia întregii probleme. Odată cu dispariţia din peisaj a lui Băsescu rămâne deschisă nominalizarea lui Johanis (dar există şi alte variante la fel de bune, de exemplu Tănăsescu de la PSD, sau Dăianu de la PNL), care va avea măcar credibilitate în faţa opiniei publice interne şi internaţionale.
Ce cred că o să se întâmple? Nimic. Guvernul Boc va rămâne în scaun deoarece opoziţiei o să-i lipsească un vot, două, pensiile şi salariile se vor tăia în timp ce Udrea şi gaşca lui Băsescu, care a pus mâna pe cea mai mare parte din prada numită România, vor fura în continuare fără ruşine. Mai pe la toamnă vor mări şi taxele, iar la anul va urma o nouă curbă de sacrificiu şi poate în 2012, vom scăpa măcar de Boc, deşi şi aici am anumite îndoieli.
Prin urmare, putem încheia cu o maximă a lui Murphy: „bucură-te, mâine va fi mai rău”.
De actuala situatie se fac vinovati si liberalii condusi de Tariceanu . In 2008 cand in lume deja se amplifica criza , la noi parca nici nu exista . Se imparteau pomeni electorale ca aveau de unde . Tariceanu imi explica cum duduie o economie bazata pe credit si consum . Nu stiu cum a facut atatia bani dar daca l-am pune sa conduca un chiosc nu ar fi in stare . Imi explica ce bine o ducem noi cetatenii iar eu pe luna ce trecea castigam mai putini bani si anual impozitul pe activitate ( sunt PFA ) MI-A URCAT . Au venit altii mai flamanzi si totul s-a dat peste cap , mai exact a explodat . Basescu parca a descoperit economia si de la ,, criza ne v-a ocoli ” a ajuns la taieri de pensii si salarii . A asmutit bugetarii impotriva celor care lucreaza la privat si invers . Bugetarii spun – la privat nu este trecut tot salariul pe CM , privatii spun ca in posturile din administratie sunt prea multi si cu salarii prea mari . Cred ca adevarul este cam asa: cine trebuie sa controleze daca se lucreaza la negru ? Un bugetar . Cine da mita ca nu respecta legea ? Un privat . Ne furam singuri unii pe altii si vin cativa smecheri si ne i-au tot . Nu cred ca avem nicio sansa sa ne revenim , daca nu se face o reforma structurala a statului . Legi simple , clare , usor de aplicat , informatizarea institutiilor , TRANSPARENTA in luarea deciziilor , consultarea cu cetatenii. Cetatenii sa se implice activ in viata sociala si DA sa iasa in strada de fiecare data cand le sunt incalcate drepturile .
Sunt de acord că Tăriceanu a făcut mari greşeli, mai ales la sfârşitul anului 2008, dar gândeşte-te ce însemna să dea şi 50% la profesori. Eu sunt profesor, dar eram conştient că aşa ceva nu este posibil. Pe de altă parte el a plătit pentru ce a făcut, doar a pierdut şi alegerile şi şefia PNL, dar Băsescu când o să plătească pentru halul în care a adus ţara şi mai ales cum o să plătească?
In 1990 aveam 18 ani , si atunci la primele alegeri am votat cu liberalii dar acum nu stiu daca as mai continua . Stiu ce insemna acel 50% pentru profesori si imi dau seama ca a facut bine , dar sa guvernezi 4 ani cu mana sucita la spate de PSD asta nu o inteleg . Dorinta de a detine puterea a fost mai mare ca orice gest de bun simt . Nu sunt votant PDL , chiar dimpotriva , dar acum cineva trebuie sa-si rupa capul , si de ce nu ar fi ei ? Poate asa dispar de pe scena politica si v-a fi o lectie pentru altii . Fac o socoteala simpla , daca intr-o familie sunt un bugetar si un pensionar , venitul lor se reduce cu 40% , un motiv serios de a iesi in strada . Si totusi sunt prea putini in STRADA . Sindromul MIORITA functioneaza , cea mai pacatoasa , perversa , spune-i cum vrei ,,opera” ne distruge . Resemnarea de care dau dovada romanii nu cred ca o intalnim la altii . Eu simt ca nu-mi merit soarta si o sa continui ca si pana acum .
Cea mai buna scuza pe care o poate gasi un guvern este cresterea economica, iar la acest capitol si Tariceanu si Nastase stau bine. Sunt de acord ca au facut greseli si unii si altii, dar macar aveai speranta ca intr-un anumit orizont de timp vei ajunge si tu sa traiesti mai bine.
din pacate multi romani vor pleca si nu se vor mai intoarce. de data asta, dupa multe amanari si sanse date, isi vor lua inima in dinti si se vor cara oriunde. chiar daca europa va fi afectata ca si noi, multi vor mai vrea inca sa plece de aici pentru simplul fapt ca sint tradati de tara lor. ca in fiecare zi trebuie sa te caftesti cu vreun prost, incult, idiot, nesimtit, etc
tarile au devenit doar niste case temporare in ultimii 20 de ani. nationalismele au murit, cu putine exceptii, natiile sint aruncate la cos, statele devenind doar simpli „patroni” temporari, sub care te bagi la adapost, de-ti ofera oaresce securitate si loc de vietuit, exact ca pe vremea regilor si ducilor, cand toti cautau protectia vreunuia mai instarit si mai deschis la minte si inima. nu va mai exista notiunea de natie in curand, iar aceasta criza prelungita, atat cat este nevoie bineinteles, va fi cantecul de inmormantare al ei. cu alte cuvinte, nu cred ca mai are rost sa ne gandim la oameni, posibil premieri, sau posibil presedinti. sint toti la fel si daca nu sint asa atunci sint prea singuri si nefolositori.
Dacă nu mai am nici o şansă la mine în ţară atunci mai bine plec, dar atâta timp cât mai consider că mai am ceva de făcut stau aici şi lupt oricât de greu le pică la unii. Îi aştept alături de mine pe toţi cei care gândesc la fel ca mine şi cred că nu sunt puţini, trebuie doar să ne organizăm şi să le arătăm că ne pasă.
[…] Alin Beta Blog […]
Uite, eu aş pleca de la logică: portocalii ştiau încă de anu’ trecut că suntem în rahat – au recunoscut-o chiar ei!. Presupun că ştiau şi PSDeii, că au guvernat în cârdăşie până spre sfârşitul anului…iar PNLiştii, dacă afirmă că nu ar fi ştiut, se descalifică – ar însemna că erau complet paralel. În concluzie, tu ai vrea ca să înlocuieşti nişte vaci cu nişte boi…Eu cred că România are nevoie disperată de un guvern care să-şi facă treaba…din păcate, ACEI OAMENI NU EXISTĂ (sau, în fine, există însă nu sunt implicaţi în politică)
Ţara asta de abia-şi mai trege suflul iar căcănarii (scuze, nu găsesc alt termen :)) de toate culorile politice se ceartă-ntre ei pe putere. O soluţie pe cât de radicală,pe atât de idioată, ar fi o altă Revoluţie…însă fii sigur că există pe undeva un Iliescu latent, gata să ne-o pună din nou!
Băsescu, Geoană, Ponta, Antonescu? Sinonime ale aceluiaşi rahat!
Eu la prezidenţiale l-am votat pe Cernea: nu-i cine ştie ce politician, da’ măcar e din afara sistemului…
Cred că, în primul rând, trebuie ca românii să se întrebe ce vor cu adevărat, iar dacă vor o schimbare în bine trebuie să înceapă prin înlocuirea totală a actualei clase stăpânitoare (cum altfel să-i zici?).
Sunt de acord cu tine că toţi sunt o apă şi un pământ dar trebuie să lucrăm cu materialul clientului. Aştia sunt, trebuie să-i obligăm să facă ce trebuie, cred că PSD şi PNL sunt conştienţi că singura lor şansă este să facă ceva, orice, dar care să nu mai aibă simptomele acţiunilor politice de până acum, adică să fure mai puţin şi mai cu perdea. Dacă cineva de la ei greşeşte să fie dat afară imediat etc. La PDL lucrurile sunt clare, doară ei vor să taie pensiile şi salariile pentru a putea fura în continuare.
P.S. Felicitări pentru votul tău, dar din păcate era fără speranţă încă de la început.
Subscriu la vaci vs boi.
Eu cred ca un guvern din tehnocrati ar avea mai multe sanse de rusita decat unul din politicieni caci cei din urma is toti c… cu mai multe fete(ipocriti). Plus un prim-ministru care sa nu faca pe el in fata presedintelui(oricare ar fi aceasta). Cred ca s-ar gasi oameni profesionisti si cu coloana vertebrala care sa scoata tara asta din r… (situatia difica in care ne aflam).
Aceasta schimbare insa trebuie constientizata de marea masa a populatiei in loc sa se mai lase prostita de pomenele electorale. Sscenariu putin probabil… e prea multa inconstienta in mentalul nostru(desi durerile sociale ce vor fi resimtite s-ar putea sa-i mai trezeasca pe unii).
Cel mai probabil o sa ajungem in prapastie si acest sistem va crapa atunci. Chiar daca asta va insemna sa trecem printr-o apocalipsa.
Sunt de acord si cu un guvern de tehnocrati, dar in 2012 la vot se vor prezenta tot aceste partide, prin urmare ar fi mai simplu sa le impunem acum ce sa faca.
Domnule Alin,
Probabil nu-i cunosc „bubele” lui Basescu precum le cunoasteti dvs. dar, eu cred ca acesta este un om cu initiativa.
El este cel care l-a determinat pe Boc sa finalizeze legea salarizarii unitare respectiv noua lege a pensiilor.
Initiativa cu privire la reforma invatamantului a pornit tot de la presedentie.
Calitatea acestor legi nu mai depinde de el.
Probabil nu este un mare caracter, dar eu doresc o reforma a institutiilor statului, de aceea sunt pro Basescu.
Daca dvs. credeti ca Johanis ar fi avut mana libera la formarea guvernului cat si in ceaa ce priveste politicile de guvernare arata ca de fapt, veti mai fi pacalit inca o data si inca o data, etc.
Este absurd sa doresti o reforma a institutiilor statului si sa fi pro Basescu, deoarece acesta nu face nimic altceva decat subminarea si chiar distrugerea institutiilor democratice. Bubele lui Basescu sunt evidente, daca tu nu le vezi cred ca ai nevoie de o pereche de ochelari. Si, in fine, daca dorim sa se intample ceva bun in tara nu mai trebuie sa-i lasam sa guverneze cum vor muschii lor, am putea incepe prin a le impune un premier, de exemplu eu sunt pentru Iohanis si o sa explic intr-un articol viitor de ce. Pana una alta nu a suprimat Basescu si dreptul de a protestat (nu ca nu si-ar dori), asa ca ce zici iesi cu mine in strada sa-l cerem pe Iohanis premier?
Domnule Alin,
Probabil nu-i cunosc “bubele” lui Basescu precum le cunoasteti dvs. dar, eu cred ca acesta este un om cu initiativa.
El este cel care l-a determinat pe Boc sa finalizeze legea salarizarii unitare respectiv noua lege a pensiilor.
Initiativa cu privire la reforma invatamantului a pornit tot de la presedentie.
Calitatea acestor legi nu mai depinde de el.
Probabil nu este un mare caracter, dar eu doresc o reforma a institutiilor statului, de aceea sunt pro Basescu.
Daca dvs. credeti ca Johanis ar fi avut mana libera la formarea guvernului cat si in ceaa ce priveste politicile de guvernare arata ca de fapt, veti mai fi pacalit inca o data si inca o data, etc.
Prietene, ştii povestea aia cu tipa care, la sfârşit, s-a trezit „şi bătută, şi f–-ă şi cu banii luaţi”? Exact în situaţia asta ne găsim noi, românii. Şi dacă ne pune dracu’ să mai votăm o dată PDL, PNL sau PSD, va spune lumea că suntem curve şi ne place!:)
Atunci putem sa nu mai votam deloc, pentru ca nu va mai rasari nici o formatiune politica noua, formata din alti oameni politici decat acestia, prin urmare sa nu ne mai lasam f…..i ar trebui sa ne luam talpasita din aceasta tara, ori acest lucru nu-mi convine, desi l-am luat in calcul si sunt ferm convins ca as reusi sa ma integrez si in alta tara. Dar de ce sa-mi las parintii singuri aici (sora mea este deja plecata si nu are nici un copil, iar plecand eu le-as lua si singurul nepot cu mine). Nu este mai bine sa iesim in strada si sa le aratam ca nu mai vrem sa fim calcati in picioare de ei. Eu sunt pentru orice solutie rationala, asa cum am scris si mai jos daca vox populi inseamna guvern apolitic de tehnocrati haideti sa-l cerem.
„…submineaza si distruge institutiile democratice ale statului”.
Imi pare rau, dar aceste institutii sunt adormite de 20 de ani.
Democratie, democratie dar ceva reforma, pe cand?
Vrem si noi ca tara asta sa inainteze, putin!
Unora li s-au dat salarii (venituri) mai mult decat onorabile si ei ce au oferit in schimb?
Cazuri gen Marcel Tundrea sau Ciomu!
Johanis ar fi poate un premier OK in conditiile in care parlamentul ar fi format doar din Forumul Democrat German.
Nu instituţiile sunt adormite ci oamenii, ei sunt cei care trebuie treziţi, acum până când tembelul aşezat din greşeală în fruntea ţării nu le desfiinţează. Mai taie o camerş de la parlament, după aia încă una, după aia renunţăm şi la judecători etc.
P.S. Dacă tot îl creditezi pe Băsescu atâta de mult de Udrea şi gaşca ei ce zici?
Pai asta e problema. Nu-i cu cine…
D.p.d.v. moral, dar si profesional.
Cu tot regretul, sistemul de invatamant de la noi este superficial (ca sa fim indulgenti), iar cu o floare nu se face primavara.
Mai este un lucru care ne caracterizeaza, din pacate.
Nu ne respectam ca indivizi si nici nu (vrem sa) recunoastem valoarea profesionala , acolo unde este.
Este vorba de un bun simt care ne lipseste.
Cei mai mulţi dintre colegii mei sunt oameni de toată isprava, dar nu le recunoaşte nimeni meritele. La televizor sunt arătaţi nişte neisprăviţi ce au ajuns profesori din greşeală, iar după aceea toată lumea se repede pe tot corpul profesoral şi-l învinovăţeşte pentru cei câţva netrebnici.
Fiecare grup profesional cere sa nu se generalizeze un caz care stigmatizeza.
Dar atunci, unde sunt elitele?
De ce nu reusim sa iesim din aceasta mlastina?
ps ref. Elena Udrea
Nu-i cunosc afacerile, am auzit doar de celebrele parcari.
Probabil, legale si imorale(?) la fel de mult precum au fost afacerile lui Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Fenechiu, Tariceanu, Videanu, Berceanu, Verestoy si toti ceilalti.
Apreciez ca este ambitioasa.
Eficienta activitatii la minister ar trebui analizata de catre institutii abilitate.
Ai un dar incredibil de a te uita in alta parte cand vine vorba despre Basescu sau apropiatii lui. Udrea este o pacoste, una din multele Elene care au nenorocit poporul roman de a lungul istoriei. Poate n-ai auzit nici de celebrele procese pierdute de statul roman reprezentat de Udrea cu RAPPS, sau de afacerile lui Cocos (stiu ca pare ciudat dar e sotul ei), sau de….. Daca tu vrei sa crezi in Basescu, Udrea (ambitia pentru tine este o calitate care suplineste orice alta calitate?), Boc, Macovei etc, nu ai decat, esti libera s-o faci, nu le mai gasi calitati pe care nu le au. Oamenii astia nu dovedesc (inafara de ambitie) nici un fel de calitate, nu poseda nici macar o bruma de inteligenta pentru a pastra aparentele.
In ceea ce priveste elitele, acestea sunt chiar langa tine, dar preferi tu sa le cauti in alta parte. Eu am avut in ultima promotie de elevi 2 olimpici pe tara la Protectia Mediului. Din punctul meu de vedere ei sunt elitele, oamenii pe care ii cunosc si pe care ii apreciez, sunt acei oameni care muncesc cinstit si nu ies niciodata in fata.
Felicitari olimpicilor si celor care i-au format.
Si totusi, undeva se greseste.
Este suficient sa faci parte din elita si sa nu iesi in fata?
ref.: Cinste profesorilor
Multa amaraciune, dar e nevoie de intelepciune.
ps
Ca sa pastrezi aparentele este suficient sa ai bun simt.
Ma intrebam de ce ne comportam in strainatate altfel decat o facem in tara. Tanjim dupa salariul lor, ne place atitudinea lor civilizata, etc.
De fapt, noi am sarit etape. Le-am irosit. 20 de ani n-am construit nimic trainic; ei da si se bucura de munca lor.
Si din nou ajungem la oameni si in primul rand la cei care ne conduc, la calitatea profesionala si morala a lor.
Totul se rezuma la cine face pasul in fata.
Asta pentru ca de 20 de ani ies in fata aceeasi oameni, Iliescu, Basescu, Nastase, Patriciu, Stolojan, Stoica, Roman, Hrebenciuc etc, sau oameni cu aceeasi conformatie morala, profesionala si eica, Boureanu, Turcan, Udrea, Ridzi. Eu militez pentru iesirea din amortire a oamenilor care conteaza, sa luptam pentru dreptul nostru de a fi reprezentati corect, de a nu ne mai lasa calcati in picioare. Nu ma astept sa se schimbe clasa politica, cred ca este imposibil, dar ma astept ca oamenii sa devina mai constienti de forta lor, de faptul ca pot sa se duca la alesii lor si sa le impuna ce sa faca, altfel sa nu-i mai voteze. Poate sunt un naiv, dar nu cred ca exista alta solutie. Nu cred ca rezolv ceva daca plec si eu din tara, alaturi de multi altii. Poate reusim in final sa facem ceva aici.